Service en Onderhoud Percussionaire

We zijn een geautoriseerd service en onderhoud bedrijf. We proberen uiteraard problemen voor te zijn maar we kunnen natuurlijk ook reparaties uitvoeren.
We doen ons best om onderhoud of reparaties op locatie uit te voeren. In een enkele situatie zijn we genoodzaakt het toestel mee te nemen naar onze werkplaats

Impulsator Travel Air.

De travel air is de opvolger van de Impulsator. De Impulsator travel air heeft een wat kleine compressor en is erg gevoelig voor vocht in de compressor. Als het toestel onregelmatige percussies gaat geven is er vocht in het percussie systeem terecht gekomen. Trek de slangen van het toestel af en laat het toestel draaien, dan blaast het toestel het vocht eruit. Laat het toestel minimaal een halfuur werken.
Als het toestel start zonder percussies dan kan het zijn dat de compressor niet start. Voel eerst aan de gele of witte connector, komt daar geen lucht uit dan doet de compressor het niet.

Impulsator.

De impulsator is het werkpaard voor de kleine kliniek of voor bij de mensen thuis. Een leeftijd van 20 jaar en ouder is geen uitzondering. De kast zelf wel wat kwetsbaar omdat deze van kunststof is. De compressor gaat lang mee, soms wel meer dan 20 jaar. De condensator die nodig is om de compressor te starten zal ongeveer 10 jaar blijven functioneren en als deze niet meer werkt vervangen moeten worden.

Oud model Impulsator.

De impulsator oude stijl is een soort van wonder van de natuur zoals we wel eens zeggen. Hij blijft zo ongeveer altijd werken. We kennen binnen onze service en onderhoud een aantal toestellen die al meer dan 20 jaar oud zijn. Op foto zie je een toestel die niet voldoet aan de huidige werkwijze, hij had om te beginnen al stalen connectors moeten hebben. De compressor kan gemakkelijk meer dan 20 jaar worden.

IMP2 BREAS.

De BREAS IMP2 is ontstaan als een Europesche Impulsator. Het mooie van deze impulsator is dat hij een klein digitaal beeldje heeft wat informatie geeft over de instellingen. Het toestel is uitermate stabiel en heeft een aantal mooie veiligheidsmechanismen in zich. Zo schakelt het toestel de percussies uit wanneer je een mogelijk te hoge druk zou gaan leveren aan de patient.
Er zit een electronische pneumatische klep. Deze werkt ongeveer 4 jaar en moet daarna vervangen worden. Als deze klep niet meer werkt dan krijg je geen percussie meer omdat hij het percussie deel niet meer van lucht voorzien

IMP2 BREAS

VDR4
VDR4